Rengeteg blogot, cikket olvastam már arról, hogy Budapesten hol található a legjobb, legfinomabb hamburger. Ezzel a tudással a tarsolyomban és a tapasztalataimmal próbálom az öt általam átélt legjobb hambit bemutatni. Kezdjük is hát el a legelején. Három feltétel alapján pontozom egytől-tízig: ár, megjelenés, íz.
Az ötödik és egyben legelső étterem a Hooters, mely nemrég nyitott Budapesten. Amikor legelőször mentünk, akkora tömeg volt, hogy alig bírtunk bejutni. Miután beléptünk a földszinten szépen feldíszített hangulatos kis tengeren túli sportkocsmába érezhettük magunkat. Sajnos ez az első szinten nem mondható el mivel az lcd tévéken kívül csak az üres fehér falak vártak bennünket ( De ezt a hiányt a csinos lányok kicsit enyhítették). A nehézkesen leadott rendelés után kb. 30-35 perc alatt hozták ki, ami azért egy ilyen pubban sok időnek számít. Külsőre és ízre is meglepően hasonlított az 500 méterre található Mc Donald's sajtburgeréhez. Ebből kifolyólag nem adhatok rá csak hármast és egy négyest. Az ára nem volt vészes kb. 2500 forint, de ezért az ízért sok, emiatt egy gyenge ötöst érdemelt.
A negyedik helyen a Hard Rock Cafe legnagyobb és egyben legfinomabb burgere a Hickory BBQ bacon cheese burger áll. Az étterembe betérve két vagy három hostess vár akik elkísérnek az asztalodhoz. Az étterem hangulata nagyon jó ,,Amerika feeling" ahol véleményem szerint a zene már-már egy disco hangzavarral azonos. Az étlap teljesen átlagos semmi extra, a felszolgálók segítőkészek. Miután kiválasztottuk ételünk viszonylag hamar 15 perc alatt ki is hozták. A külsejétől egy ilyen fantasztikusan szépen berendezett étterem után jobbat vártam, négyesre értékelem. Ízre finom de semmi extrát nem érzek benne, talán a karamellizált hagymát emelném ki, erős hatos. Az ára igen borsos 4000 ft körüli, emiatt négyest érdemel. Hogyha az ár-érték arányt nézzük, akkor valljuk be nem ez az a hely ahova a legjobb hamburgert jövök enni.
A harmadik helyezettünket sajnos nem lehet bármikor megkóstolni, mert csak bizonyos fesztiválokon lehet vele találkozni. Ez nem más, mint a Montenegrói Gurman étterem szerb burgere. Első látásra nem is nagyon néz ki hamburgernek, de amikor beleharapunk, a szánkban keveredő szláv ízvilág elfelejteti velünk a jól megszokott tipikus hamburger külsőt. A pljeskavica nevű hús és hozzá az ajvár a hagyma plusz a sajt egy nagyon jól eltalált kombo. És a friss lepény, amiben mindezt felszolgáljak nekünk az leírhatatlan, szerintem tudnám minden nap ezt enni. Az ajvárra visszatérve nem a tescos műanyag, hanem a házi recept alapján elkészült nagymamaféle. Visszatérve az értékelésre, külsőre négyes ízre hetes és árra tízes mivel csak 1500-2000 forintba kerül.
Az ezüstérmes a kilencvenes évek elején mindenki által kedvelt sorozatról kapta nevét: Dallas étterem. Hangulatra a legjobb, a felszolgálók kedvesek segítő készek. A konyhára itt is legalább 30 percet kellett várni, de a ránk váró gasztronómiai élményért megérte. Külsőre a retro buciban két hatalmas marhahús rengeteg friss zöldséggel és sajttal. A hús íze finom bár kicsit száraz volt nekem. Jöjjön a szigorú pontozás: megjelenés nyolc, íz hét, ár hét. Ezt a hangulatos kis éttermet mindenkinek tudom ajánlani nem csak a hamburger evőknek, mert elképesztően nagy a választék az étlapon.
Az aranyérmes nem lehet más ebben a versenyben csak is a Friday's Ultimate Jack Daniel's burger. A két húspogácsa mellé négy hagymakarikát és az egyik legfinomabb helyben főzött Jack Daniel's szószt kapjuk. Nekem ez a Nr.1 Budapesten, ennél finomabbat még nem ettem sehol. A darált hús íze és a hangulatos dekorációval díszített étterem teljesen elvarázsol minket Amerikába erre a kis időre. De sajnos ezt az élményt nem mindenki tudja megfizetni. Egy ilyen főétel 4000 ft-ba kerül. Megjelenésre tíz ízre tíz de árra csak hét pontot kap.
Ez volt az én kis ötös listám a hamburgerekről. Remélem ezzel tudtam segíteni a választásodban.